Over ons

Hendrikx & Hendrikx

Hendrikx & Hendrikx is een joint venture van Sky Professionals BV en Fair Leadership Company BV.  Deze samenwerking stelt ons in staat een uniek pakket van trainingen en advies aan te bieden, gebaseerd op onze gecombineerde expertises in enerzijds trainingen en opleidingen voor de luchtvaartsector en anderzijds training en advies in het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en de overheid.

Contact opnemen

Sky Professionals

Sky Professionals is een door de Nederlandse en Europese overheid geaccrediteerd trainings- en opleidingsbureau voor de luchtvaart. Wij verzorgen sinds 2005 trainingen en opleidingen voor uiteenlopende luchtvaartbedrijven zoals internationale airliners, corporate jet bedrijven, private jet eigenaren, vrachtmaatschappijen, individuele piloten, scholen etc.), ieder met hun uiteenlopende wensen en vliegtuigtypes.

Wij actualiseren onze trainingsmethoden en vernieuwen onze trainingsmaterialen voortdurend, in overeenstemming met de laatste stand van de techniek en regelgeving van de Europese Luchtvaartautoriteit EASA.
Wij hechten grote waarde aam loyaliteit, toewijding, professionaliteit, humor en flexibiliteit en passen deze waarden doelgericht toe in onze trainingen.

Fair Leadership Company

Fair Leadership Company is een organisatie-adviesbureau, gespecialiseerd in het ontwikkelen van effectieve samenwerking en groei in bedrijven en organisaties. Wij verzorgen  trainingen, adviestrajecten en voeren interim-verandermanagement uit.

Wij werken sinds 2006 met verschillende methoden van organisatieontwikkeling, zoals Appreciative Inquiry, Sociocracy en Teal. Dankzij onze ruime ervaring weten wij wat nodig is in elke fase van het traject, en welke valkuilen te vermijden. Wij kennen en herkennen de dilemma’s waar u voor komt te staan en kunnen u adviseren bij het maken van de juiste keuzes.

Wij staan voor betrouwbaarheid, openheid en kennis van zaken, en hechten er groot belang aan dat onze klanten zich gezien voelen en weten.

Hendrikx & Hendrikx

Yvonne Hendrikx

Na een gedeeltelijke conservatorium-opleiding (piano) koos Yvonne voor een carrière in de luchtvaart. Zij volgde een luchtvaart-opleiding en werkte jarenlang als stewardess voor diverse airliners en private jet maatschappijen.

In 2005 besloot zij haar kennis en ervaring ter beschikking van anderen te stellen, wat resulteerde in Sky Professionals. Yvonne is zeer ervaren in het geven van trainingen aan de meest uiteenlopende doelgroepen en nationaliteiten, en heeft een diepgaande kennis van de lesstof van de trainingen die zij verzorgt, waaronder Fire and Smoke, Water Survival, Emergency and Safety Equipment, Emergency Procedures, First Aid, Dangerous Goods en Crew Resource Management.

Yvonne geeft leiding aan Sky Professionals, dat naast trainingen ook stewardessen levert aan diverse luchtvaartmaatschappijen.

Ruud Hendrikx

Na een carrière als internationaal televisieverslaggever legde Ruud zich toe op het managementvak. In eerste instantie in de televisiewereld, later in het bedrijfsleven en bij de (semi-) overheid. Hij volgde een opleiding bedrijfskunde en had diverse functies als programmamaker, manager en directeur bij verschillende bedrijven en organisaties.

In 2006 besloot hij zich volledig te wijden aan het ontwikkelen van organisaties en startte als zelfstandig organisatie-adviseur en interim-manager. Na enkele jaren als managing partner van een groter organisatie-adviesbureau richtte hij de Fair Leadership Company op.

Ruud heeft een goed en getraind oog voor mensen, hun talenten en behoeften en kan putten uit enorm veel praktijkvoorbeelden uit zijn eigen ervaring. Naast zijn trainings- en advieswerkzaamheden produceert Ruud ook podcasts over mensen, organisaties en organisatiekunde.

Onze kernwaarden

Vernieuwend

Dankzij de bijzondere combinatie van luchtvaart-expertise en organisatie-expertise is H&H in staat verfrissende nieuwe trainingen en workshops te bieden.

Praktisch

Doordat de luchtvaart-trainingen volledig op praktijkervaringen gebaseerd zijn en onze trainers zelf over ruime praktijkervaring beschikken, zijn onze trainingen concreet en direct in de praktijk toepasbaar.

Inspirerend

Onze trainingen bieden, naast nieuwe kennis, ook nieuwe, verdiepende inzichten. Veel deelnemers noemen onze trainingen waardevol en inspirerend, niet alleen voor hun professionele maar ook voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.