Advies en begeleiding

Als er meer nodig is

Onze trainingen en workshops bieden zowel praktische kennis als verdiepende inzichten om uw team of organisatie te verbeteren. Maar soms is er iets méér nodig om een stap vooruit te maken of een probleem op te lossen. Dan kunnen wij u ondersteunen met advies en begeleiding.

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in organisatieadvies en verandermanagement, zowel in de profit als non-profit sector. Zo hebben wij ervaring met onderzoeks- en adviestrajecten in het kader van:

  • diverse organisatieproblemen
  • verbeteren van de bedrijfscultuur
  • ontwikkelen van een Just Culture*
  • bemiddeling bij (interne) conflicten
  • ontwikkelen van nieuwe business
  • reorganisatie
  • fusie

Ook met interim-management hebben wij ruime ervaring, zowel bij de overheid, het onderwijs als in het bedrijfsleven.

Bent u geïnteresseerd in onze aanpak? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Onze diensten

Advies

Met gerichte en passende adviezen, gebaseerd op een jarenlange ervaring, kunnen wij u ondersteunen bij uw organisatieontwikkeling en veranderprocessen. Wij werken vanuit een mensgerichte visie, gebaseerd op een Just Culture*.

Coaching

Door persoonlijke coaching kunnen wij u of uw medewerker(s) helpen nieuwe inzichten te ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden tot persoonlijke en professionele groei te ontdekken. Goede coaching werkt als een krachtige groeiversneller.

Interim management

Door middel van interim-verandermanagement kunnen wij  in korte tijd draagvlak ontwikkelen binnen uw organisatie voor ingrijpende organisatieveranderingen en deze met brede instemming realiseren.

*Just Culture is een sleutelbegrip in de luchtvaart. Het gaat om een cultuur waarin mensen gestimuleerd worden hun (bijna-) fouten te melden aan collega’s en de organisatie. Fouten worden in principe niet bestraft, tenzij er sprake is van onacceptabel gedrag. Het doel is om zoveel mogelijk van gemaakte fouten te kunnen leren, zodat de werkwijze kan worden aangepast en de fouten niet herhaald worden.

Klanten over ons

Ruud Hendrikx heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan onze organisatie. Dankzij zijn kennis van innovatieve organisatiemethoden en de wijze waarop hij leiding gaf aan onze MT-workshop, hebben wij nieuwe inzichten opgedaan over hoe wij onze samenwerking en overleggen kunnen verbeteren, conflicten kunnen voorkomen of oplossen en onze medewerkers meer kunnen betrekken bij besluitvormingsprocessen.

Willem ZijlstraDirecteur Sector Gezondheidszorg Horizon College Alkmaar & Hoorn

Ruud Hendrikx heeft een organisatieverbeter- en ontwikkeltraject verzorgd waarbij de doelen die we gesteld hebben, naar volle tevredenheid zijn bereikt. De samenwerking is merkbaar verbeterd en het onderling vertrouwen is toegenomen. We zijn daardoor beter in staat knelpunten op te lossen. De adviseurs hebben wij ervaren als bekwaam, betrokken en ter zake kundig.

Peter KroekDirecteur Kroek & Partners Interimzorg

Ruud Hendrikx heeft ons bedrijf en onze mensen nieuwe inzichten en oplossingen aangereikt die ons helpen onze samenwerking te verbeteren, de werkstress te beperken en conflicten te voorkomen en/of snel op te lossen. Hij bood ons een duidelijk perspectief en een stevig vertrouwen om de volgende stap te maken.

Jeroen CremerDirecteur Decura

Benieuwd wat uw organisatie kan leren van de luchtvaart?